Anda is klaar voor morgen met een nieuw smaakvol verhaal

Klantencase | Branding | Positionering

Waar familiebedrijven vaak een stabiele basis hebben, worstelen ze ook meestal met de verandering die groei met zich meebrengt. Hoe ben je trots op je achtergrond maar roest je niet vast in het verleden? Want als de markt veranderd, heb je als bedrijf duidelijkheid nodig. Dan moeten je klanten weten waar jij voor staat.

Wie?

Een familiaal bedrijf dat al 3 generaties lang heerlijke sauzen maakt voor de horeca.

Uitdaging

Door de terugvallende groei was er een nieuwe branding nodig.

Resultaat

In september 2021 komt Anda naar buiten met een nieuwe merkidentiteit!

Anda is een echt familiebedrijf dat zich heeft weten opwerken naar ‘the big leagues’. Ze zijn een gevestigde waarde en hun naam staat voor kwaliteit en een ruime keuze aan aanbod. Een nieuwe positionering en branding was nodig die de kwaliteit en de kracht van generatie 1 en 2 met zich meebracht. Maar die aan generatie 3 de ruimte gaf om zich te vernieuwen en de volgende stap te zetten in groei. Het was dus ook zaak om te kijken welke markt het meeste groeipotentieel had!

Keuzestress

Stap je mee in retail? Blijft je eerste keuze de frituren of spring je ook in het diepe van de horeca? De potentiële groei van de markt en de verschillende bewandelbare paden voor Anda werden onder de loep genomen. Het Brand Key model, met zijn 9 stappen, bracht duidelijkheid en een marktonderzoek gaf aan wat de beste positionering was voor optimale groei. Dit is een techniek die JDI wel vaker gebruikt bij (re)branding oefeningen. Want in co-creatie kan je zo gericht komen tot een nieuwe merkidentiteit. Die merkidentiteit uitwerken was de volgende stap.

Het Brand Key model, met zijn 9 stappen, bracht duidelijkheid en een marktonderzoek gaf aan wat de beste positionering was voor optimale groei

De nieuwe branding uitwerken

Wie je bent moet overeenkomen met wat je uitstraalt. Ook in al je marketing materiaal en communicatie. Met storytelling verpakte JDI het verhaal van Anda in hapklare en duidelijk herkenbare visuals en quotes.

  • Het verleden werd de basis voor de kwaliteit, de belofte dat je bij deze fabrikant goed zit.

  • De toekomst werd de springplank naar de nieuwe markt en de mensen die Anda groot maakte, waren de rode draad doorheen heel het verhaal.

Kan het dus nog familialer dan Anda waar momenteel vader, moeder, zoon en dochter aan het hoofd staan en waar de andalouse nog steeds wordt gemaakt volgens het recept van de grootmoeder. Op elke verpakking en in het ontwerp van de beursstanden zal vanaf september het verhaal van Anda te lezen zijn.

Wil je ook bekijken of jouw positionering en branding goed zitten? Of jouw branding connecteert en jouw positionering overtuigd? Contacteer JDI en dan zetten we samen de stap richting onvergetelijkheid.