Van Oirschot activeert haar data met digitalisatie en automatisering

Klantencase | Business inteligence

De onderschatte kracht van vele bedrijven is data. Elke klanteninteractie brengt data met zich mee maar als je deze niet weet te gebruiken, dan zal je ook niet groeien. Van Oirschot bracht AI in zijn ERP systeem en tilde zo hun sales team naar ongekende hoogtes.

Wie?

Een familiale technische groothandel die al sinds 1967 verwarmings- en installatiemateriaal levert aan professionele installateurs.

Uitdaging

Hoe optimaliseren we de commerciële customer journey met automatisatie?

Resultaat

Meten is weten om zo de commerciële interacties te verbeteren.

Het aanbod aan digitale tools is de laatste jaren zo gestegen dat het soms moeilijk kiezen is. Welke zet je in en welke laat je beter links liggen? In het geval van Van Oirschot was het duidelijk dat hun ERP systeem een update moest krijgen. Als groothandel die werkt met verschillende relatiebeheerders, gepartnerd aan verschillende filialen hadden ze een berg data die ze beter konden inzetten. JDI, in samenwerking met Juvo, bracht intelligentie in hun systemen met een digitaal lab.

Business intelligentie in 3 stappen

Met de data uit het ERP systeem ging JDI in de 1ste stap aan de slag om er patronen en red flags in te herkennen. Ook het ADCD model gaf meer inzichten in de markt en de eventuele tekortkomingen. Zo konden we de volledige Commerciële Customer Journey in kaart brengen.

In stap 2 kwam er nog meer duidelijkheid met de RFM analyse. Welke klanten moeten we in het oog houden. Welke hebben extra aandacht nodig? Allen kregen ze hun eigen touchpoints.

In stap 3 kregen alle filialen en hun relatiebeheerders informatie op maat over hun klanten. En dankzij het toevoegen van AI konden er ook predictieve modellen opgesteld worden. Zo kon het sales team veel sneller ingeschakeld worden en kwam er energie vrij voor upselling en cross-selling. Ook de webshop werd volledig geautomatiseerd.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

First name, Last name, Function
Customer name

Verankeren in het DNA

De geïntegreerde business Intelligentie die JDI in co-creatie met Van Oirschot en Juvo tot stand bracht, resulteerde in een substantiële groei van 3%. Wat de kracht van data allemaal niet teweeg kan brengen!

Zit jij ook op een berg data maar weet je niet hoe je die kan activeren? JDI steekt de lont in het kruit!