Een concrete aanpak voor werkbaar werk in twee tot vijf stappen

Of je nu wil werken aan employer branding, werkgeluk, leadership training, de terugkeer naar kantoor of duurzame ontwikkelingsplannen, JDI zorgt voor een persoonlijk aanpak in twee tot vijf stappen. Afhankelijk van je situatie zetten we een meting en een actieplan op.

Blijf groeien, ook in moeilijkere tijden

Talent in je organisatie is van cruciaal belang voor de groei van je bedrijf. Een werkbare werkomgeving is uitermate belangrijk om het talent aan boord te houden en te doen groeien. Zorg daarom voor een duidelijk plan van aanpak.

Gebruik de werkbaarheidscheques

De werkbaarheidscheques zijn een kmo subsidie van de Vlaamse Overheid om werkbaar werk te stimuleren. Voor maar 40% eigen inbreng kan je investeren in de toekomst van jouw mensen en zo je organisatie klaarstomen voor de volgende jaren.

Hoe maak ik werk werkbaar?

JDI werkt – afhankelijk van je vraag – in twee tot vijf stappen:
 • Stap 1: Scan van je bedrijf

  Een meting of scan om de werkbaarheidsgraad in de organisatie in kaart te brengen.

 • Stap 2: Werkbaar werk rapport

  JDI’s data-analysten verwerken de verzamelde data. Een team van specialisten interpreteert die analyses en statistieken en komt zo tot heldere inzichten die je gepresenteerd krijgt in een duidelijk rapport.

 • Stap 3: Werkbaarheidsplan

  Samen zoeken we naar conclusies en acties die antwoorden bieden op de inzichten uit het rapport. JDI’s aanpak is daarbij heel pragmatisch en gekleurd door meer dan 20 jaar management-ervaring in verschillende omgevingen.

 • Stap 4: Begeleiding, opleiding & implementatie door experten

  Dankzij de uitbreiding van de werkbaarheidscheques omwille van corona, kunnen experten van JDI ingeschakeld worden voor begeleiding en opleiding van je medewerkers en teamleaders. Investeringen in competentieversterking en impact op het psychisch welbevinden van je medewerkers kunnen dus gesubsidieerd worden. We voorzien workshops en trainingen die focussen op vertrouwen, feedback, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat.

 • Stap 5: Follow-up

  Tijdens de uitrol is het belangrijk de voortgang te stimuleren en te monitoren. Zo blijft de focus op het eindresultaat behouden. Vaak blijken ook bijsturingen nodig, om de ideale wereld beter te laten aansluiten op de realiteit. Ook daar brengt je contactpersoon altijd nieuwe ideeën voor aan: hij tapt namelijk van het collectief brein van JDI.

Tijdens een terugkommoment evalueren we heel het voorbije traject en kunnen eventuele vervolgtrajecten besproken en opgestart worden.

Welke opties bieden wij aan

Onze aanpak is altijd hands-on en in co-creatie met jou. Hoe diep en hoe ver we samen gaan, dat kies je zelf!

Samen je werk werkbaar maken?