Of je nu een beginnende webdesigner bent of een CEO met web ambities, deze blog heeft alles wat je nodig hebt om je op weg te helpen naar een verbluffende online aanwezigheid. Gaande van de meest prangende vragen beantwoorden die je hebt over website ontwerp tot een inspirerende blik op enkele van onze eigen creaties. Dus pak een kopje koffie, of een tekenblok, en laat je inspireren voor je volgende webdesign project.

Hoe ontwerp je je eigen website?

Het begint eigenlijk allemaal met een sprankje inspiratie, je brand en een flinke dosis creativiteit! Maar maak je geen zorgen, zelfs als je geen Picasso bent, kun je nog steeds een geweldige website maken. Begin met het schetsen van je ideeën op papier of digitaal, en laat je verbeelding de vrije loop. Denk na over wat je wilt vertellen en wie je doelgroep is. Vervolgens kun je gebruik maken van handige tools en platforms zoals WordPress, Wix of Squarespace om je visie tot leven te brengen. Vergeet niet om je eigen stempel te drukken op elk element van je site en maak het persoonlijk!

Kan je gratis een website maken?

Absoluut! Wie houdt er niet van gratis? Er zijn tal van gratis websitebouwers zoals WordPress.com, Wix en Weebly, die je kunnen helpen om je droomwebsite te bouwen zonder een euro uit te geven. Natuurlijk zijn er ook betaalde opties met extra functies en snufjes, maar een upscale kan later altijd nog.

Pssssst…heb jij al een website en wil je weten hoe die scoort op SEO? Haal hem dan door onze Website Grader.

Niet blij met het resultaat? Kom dan eens met ons praten om te kijken hoe we je website kunnen optimaliseren.

Hoeveel kost het om een website te maken?

Ah, de grote vraag! De kosten van een website kunnen sterk variëren. Van budgetvriendelijk tot luxe. Het hangt eigenlijk allemaal af van wat je wilt en nodig hebt. Voor een eenvoudige, maar stijlvolle website, kun je verwachten dat je ergens tussen de 200 en 1000 euro uitgeeft. Maar wil je geen template gebruiken en ga je voor een op maat gemaakt ontwerp, dan kan de prijs flink oplopen. Het belangrijkste is om een budget vast te stellen en te kijken wat daarbinnen past. Je kan ook altijd klein beginnen en uitbreiden wanneer mogelijk…of wanneer het budget het weer toelaat.

Kun je met Canva een website maken?

Canva is als de Swiss Army Knife van het ontwerpen – het kan bijna alles! Maar het bouwen van een volledige website…dat is toch net een brug te ver. Canva is geweldig voor het maken van afbeeldingen, logo’s en andere grafische elementen die je op je website kunt gebruiken, maar voor het eigenlijke bouwen van de site zelf, raden we aan om een meer gespecialiseerd platform te gebruiken, zoals WordPress of Wix.

Get inspired

En nu op naar de inspo. Net als mensen komen websites in alle vormen en maten. Sommige zijn 1 lange scrollpagina, andere hebben een index van ’t kan ni meer. Onderstaande websites hebben elk hun eigen stijl en uiteraard bijhorend budget.

Nog vragen of wil je gewoon even kletsen over webdesign? Dan weet je ons te vinden!

Nog meer impact nodig?

  • Welke leider wil jij (vandaag) zijn?

    Voor de beste resultaten passen sterke leiders hun leiderschapsstijl aan naargelang de situatie en de medewerker. Iedereen kan dat leren: lees hier hoe.

  • Sociale media strategisch inzetten voor B2C én B2B

    Heel simpel gesteld: met social selling ontwikkel je relaties als onderdeel van je verkoop- én aanwervingsproces. Sociale media bieden de efficiëntste een gemakkelijkste manier om meer mensen uit je doelgroepen te bereiken. En dat groter bereik heb je nodig om postcorona terug voluit te gaan voor groei. Helaas pakken de meeste Vlaamse ondernemingen [...]

  • 11 trends en uitdagingen die invloed hebben op elke onderneming

    Of we het nu willen of niet, elk bedrijf wordt met trends en uitdagingen geconfronteerd! We zitten echt in een decennium van verandering. Wil je meer dan overleven alleen, houd dan rekening met deze 11 ontwikkelingen.