Een van de meest voorkomende onderwerpen bij een HR afdeling is het laten doorgroeien van arbeiders naar een leidinggevende positie. Hoe pak je dat aan? Lees verder en ontdek de 4 stappen van een gerichte en pragmatische aanpak.

Een veelvoorkomend probleem bij arbeiders die doorgroeien naar een leidinggevende positie, is een gebrek aan essentiële vaardigheden om effectief om te gaan met conflicten op de werkvloer, het managen van voormalige collega’s en andere complexe situaties die inherent zijn aan een leidinggevende positie.

Dit tekort aan relevante ervaring of vaardigheden die nodig zijn voor succesvol leiderschap kan leiden tot gevoelens van frustratie en onzekerheid bij deze nieuwe leidinggevenden omdat ze geconfronteerd worden met de kloof tussen hun huidige capaciteiten en de vereisten voor hun nieuwe functie.

Het traject Leidinggeven op de Werkvloer kan een antwoord bieden op dit probleem door werknemers te voorzien van de nodige vaardigheden, training en begeleiding om effectieve leidinggevenden te worden. Dit traject kan verschillende aspecten omvatten, zoals:

 • Leiderschapsontwikkeling: Het traject kan trainingen en workshops bieden die gericht zijn op het ontwikkelen van essentiële leiderschapsvaardigheden, zoals communicatie, conflictoplossing, omgaan met diversiteit en het motiveren van anderen.
 • Mentorschap en Coaching: Door middel van mentorschap en coaching kunnen werknemers begeleid worden door ervaren leiders binnen de organisatie. Dit biedt hen de mogelijkheid om te leren van de praktijkervaring en expertise van anderen en om persoonlijke groei te bevorderen.
 • Praktijkervaring: Het traject kan ook praktijkgerichte ervaring bieden door werknemers de kans te geven om leiderschapstaken op zich te nemen binnen projecten of teams. Dit stelt hen in staat om hun vaardigheden in de praktijk toe te passen en te versterken.
 • Feedback en Evaluatie: Door regelmatige feedback en evaluatie kunnen werknemers hun voortgang volgen en gebieden voor verbetering identificeren. Dit helpt hen om gericht te blijven op hun ontwikkelingsdoelen en om zich voortdurend te verbeteren als leiders.

Door een gestructureerd traject voor leidinggeven op de werkvloer aan te bieden, kunnen organisaties werknemers helpen om de kloof te overbruggen tussen hun huidige vaardigheden en de vereisten voor leiderschap, waardoor ze beter voorbereid zijn in hun rol als leidinggevende.

Wil je ontdekken hoe het traject Leidinggeven op de Werkvloer de arbeiders in je bedrijf kan helpen?

Boek dan nu een klankbordsessie met ons team! Tijdens deze sessie zullen we samen bespreken hoe ons programma aansluit op de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie, en welke stappen er genomen kunnen worden om dit traject succesvol te implementeren. Klik hieronder om een klankbordsessie te boeken en de eerste stap te zetten naar het versterken van het leiderschapspotentieel binnen jouw team.

Nog meer impact nodig?

 • In 4 stappen naar een positieve feedbackcultuur

  In een feedbackcultuur voelen werknemers zich comfortabel om met regelmaat feedback te vragen en te geven. Feedback is namelijk noodzakelijk binnen een organisatie wanneer deze echt wil inzetten op zelfsturende sterke teams. Het is een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. En de kers op de taart: in sterke teams gaat gezamenlijk duurzaam resultaat voor op persoonlijk [...]

 • Zoek mensen, geen cv’s

  Wist je dat het sollicitatieprocess nood heeft aan een update? Het sollicitatiegesprek is immers het eerste offline touchpoint die potentiële werknemers hebben met je bedrijf. Wij geven je tips en tricks!

 • Insights Discovery: via zelfkennis naar een duurzaam resultaat

  Bedrijven bestaan alleen dankzij mensen. Ze zijn dan ook onze waardevolste assets. Insights Discovery helpt mensen via zelfkennis beter verbinding maken met andere en leidt zo tot meer en duurzamer resultaat. Betrokken, enthousiaste medewerkers geven je onderneming vleugels en met het Insights-model neemt je groei een absolute vlucht.